Hildo van Duyl werkt al jaren bij FMA-Nillesen Bedrijfsadviseurs. Hij kent de knepen van het vak als geen ander. Sinds 2009 is FMA-Nillesen contractleverancier. Wij mochten met Hildo mee toen hij bodemonderzoek op een werk ging uitvoeren. Hij vertelde ons over de ontwikkelingen in de wereld van het ‘milieu’ en hoe hij de samenwerking met NiCW en NiCG ervaart. 

Zou jij jezelf en jouw organisatie willen voorstellen?
Mijn naam is Hildo van Duijl en ik ben werkzaam als Projectleider Bodem bij FMA-Nillesen te Emmeloord. In 1988 ben ik begonnen met het onder andere uitvoeren van milieukundig bodemonderzoek bij een milieu adviesbureau in Deventer. Vanaf 1999 bij Milieu Adviesbureau Nillesen gaan werken welke in 2004 is overgenomen en met een nieuwe eigenaar verder is gegaan als FMA-Nillesen.

FMA-Nillesen is gespecialiseerd in:
- Milieukundig bodemonderzoek (BRL 2000)
- Partijkeuringen grond (BRL 1000)
- Milieukundige begeleiding van bodemsaneringen (BRL 6000)
- Milieuvergunningen/ meldingen
- Stikstof-berekeningen
- Geluidsonderzoeken
- Kwaliteitszorg, Milieuzorg, Arbozorg (ISO)
- RI&E
- Blootstellingsmetingen

Waar ben je trots op?
Dat wij zeer flexibel zijn en klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan. Mijn collega’s zijn deskundig, gecertificeerd en weten waarover zij praten waarbij het uitgangspunt altijd ‘oplossingsgericht’ is.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande bij FMA-Nillesen en de branche? En hoe gaan jullie hiermee om?
Er zijn altijd ontwikkelingen in de wereld van het ‘milieu’ welke door toenemende wet- en regelgeving in veel gevallen verder wordt aangescherpt. Onze opdrachtgevers worden daarmee geconfronteerd zoals enige tijd geleden de invoering van het tijdelijk handelingskader PFAS en sinds 1 januari 2022 het verbod op het hergebruik van grond alwaar het plantje uit de familie van Aziatische duizendknopen voorkomt. Meest bekende soort daarvan is de Japanse duizendknoop. Door middel van een tijdrovend bio- onderzoek (8 tot 10 weken) of middels een veel snellere DNA- analyse kan aangetoond worden of er sprake is van dit zeer sterk woekerende plantje. Door een toenemende aanbod aan opdrachten van onze brede kring aan opdrachtgevers zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe collega’s.

Hoe ken je NiCW en NiCG?
FMA-Nillesen kent NiCW sinds 2009 via een van de deelnemers van NiCW. Twee jaar geleden is NiCG daarbij gekomen.

Wat vind je van de samenwerking?
FMA-Nillesen is zeer positief over de samenwerking met NiCW en NiCG. Communicatie verloopt vlot via korte lijnen.

Heb je tips voor onze deelnemers?
Als ik een tip mag geven dan zou ik adviseren aan de deelnemers van NiCW en NiCG dat zij haar opdrachtgevers in een vroegtijdig stadium van de voorbereidingen voor uit te voeren werken op de benodigde partijkeuring grond of bodemonderzoek attendeert. Het heeft veel voordelen als een benodigde partijkeuring grond of bodemonderzoek, indien mogelijk, reeds in aanvang van de voorbereidingen wordt uitgevoerd. FMA-Nillesen ontzorgt door op een praktische en efficiënte manier mee te denken en/of advies te geven over uit te voeren grondverzet in het kader van Besluit bodemkwaliteit. Vaak kan de inzet van enig advieswerk al snel een praktische oplossing geven.Meer weten over FMA-Nillesen en/of de samenwerking tussen FMA-Nillesen en NiCG? Neem dan contact met ons op via 
085-2101451 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.